Posted in

Porlasztó vs párologtató – de abból is melyiket válasszam?

A párologtató (diffúzor) vízzel működik, ultrahangos elven hidegpárát juttat a levegőbe és amennyiben illóolajat is használsz hozzá azt szétporlasztja.

A vizes diffúzorokhoz, párologtatókhoz hasonlóan a porlasztók is hőhatás nélkül juttatnak illóolajat a levegőbe, ezáltal megóvják az összes értékes tulajdonságát az illóolajoknak, miközben mikroba és csíramentes, egészséges légkört teremtenek. A porlasztók és vizes diffúzorok közötti fő különbség az, hogy a porlasztó nem használ vizet, csak az illóolajat porlasztja szét a levegőben. Porlasztó választásához itt találsz segítséget.


cera

Megfordulhat a fejedben, hogy miért adnál ki pénzt egy párologtatóért, amikor remekül megoldod otthon egy teamécseses változattal. Az illóolajok kémiai összetevőkből állnak, amik hő hatására sérülnek, megégnek. A mécsessel fűtött tálkában nem tudod állandó hőmérsékleten tartani a vízbe csepegtetett illóolajat. A gyertya lángja is különböző erősséggel ég, illetve ahogy párolog a víz, egyre kevesebb vizet kell felmelegítenie. Ezáltal az illóolaj könnyen megég, szerkezete károsodhat. A párologtatók ezzel szemben ultrahangos elven működnek és hideg párát bocsátanak ki, azaz nem melegítik fel sem a vizet, sem az illóolajat, így annak szerkezete nem károsodik.

A piacon széles választék található meg ezekből a szerkezetekből, de ahhoz, hogy a számodra legmegfelelőbbet ki tudd választani, pár dolgot érdemes átgondolni!

Ha a legegyszerűbb megoldást keresed, , akkor választhatod a lávaköves, vagy kerámia párologtatókat!


lávakő

  • Mekkora területen szeretnéd használni? Bizonyos nagyság fölött érdemes porlasztóban gondolkodni, de 60 m2-ig egy vizes diffúzor is megoldás lehet. Ilyen például a Macaron diffúzor. A webshopban tovább tudsz nézelődni, melyik diffúzorokat ajánlom nagyobb térbe.
  • Párás a levegő? Ha a levegő eleve nagyon párás, akkor nem éri meg azt még jobban növelni, ezért ebben az esetben is a porlasztóknál nézz szét!
  • Hova szánod? Ha kisgyerek, háziállat van a közelben, akkor mindenképpen érdemes olyan diffúzort választani, ami kevésbé törékeny. Minden diffúzornál megtalálod, hogy milyen anyagból készült, ezt is érdemes szem előtt tartani!


jungle fun

Alapkérdések

  • Csatlakozó? Érdemes azt is átgondolni, hogy tudod-e hova csatlakoztatni a diffúzort, vagy praktikusabb megoldás lenne egy csatlakozás nélkül is használható? A webshopban találsz olyan megoldásokat is, amikhez nem kell áramforrás. Ilyen például a napelemmel is működő SOLEO,  de találsz olyat is, amit a kocsiban is elhelyezhetsz! 
  • Éjszakai fény? Számos diffúzor használható csupán éjszakai fényként is, ez főleg gyerekeknél előnyös.
  • Időzítő? Fontos neked, hogy szakaszosan működjön, kikapcsoljon, ha kifogy? Ezekre is van lehetőséged! 


sky


leaf

Szervíz

Nagyon sok diffúzort lehet kapni, van, hogy az olcsósága elcsábít minket, de minden esetben nézzük után annak, hogy vállalják-e a szervizelést, garanciát! A weboldalon kapható diffúzorokra nálunk minden esetben minimum 1 év garancia jár, ez típusonként változik!

Tisztítás

Csak akkor válassz diffúzort, ha utána vigyázol is rá. Mivel vízzel működik, ezért érdemes citromsavas/ecetes (olvasd el a felhasználási javaslatot) megtisztítani, hogy minél tovább élvezhesd a használatukat! Nem kell megijedni, én hetente, kéthetente szoktam kipucolni és már 3 éve használom!

Mit tegyek bele?

Kizárólag terápiás minőségű illóolajat, vagy azok keverékét! Belélegezve is 20 perc alatt átjárja a testet az illóolaj molekulája, nem érdemes szintetikus anyagokkal mérgezni azt!

Remélem sikerül megtalálnod a számodra legmegfelelőbb diffúzort, ami utána a szoba dísze lesz!

Nem szeretnél lemaradni az érdekességekről, akciókról, nyereményekről? Kövess facebookon és instán, vagy iratkozz fel a hírlevélre!

Szólj hozzá

Bejelentkezés

Fiók létrehozása

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

Jelszó visszaállítása

Elfelejtetted a jelszavad? Írd be a felhasználóneved vagy email címed, küldünk egy emailt a visszaállításhoz szükséges linkkel.

Kosár 0